Spring naar de content

Coming soon: comedy over vriendschap Kim Jong-Un en Dennis Rodman

Toen rapper en oud-basketballer Dennis Rodman vorig jaar na een bezoek aan Noord-Korea zei dat dol was op leider Kim Jong-Un, gingen de politieke en journalistieke alarmbellen af. "Hij is geweldig, en ontzettend eerlijk", zei Rodman in een interview het Amerikaanse praatprogramma This Week.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

En begin dit jaar raakte hij opnieuw in opspraak. Op de 31ste verjaardag van de Noord-Koreaanse dictator verzorgde hij niet alleen een Amerikaans pro-basketbalteam om Jong-Un, een fervent fan, te trakteren op een goed duel. Nee, hij zong ook nog eens happy birthday voor zijn vriend.

Gisteren maakte de Amerikaanse filmstudio 20th Century Fox bekend dat zij een comedy zullen produceren over Rodmans bijzondere reisjes naar Noord-Korea. De regie is in handen van Tim Story (Ride Along), en Peter Chernin (The Heat) leidt de productie. De film zal Diplomats heten en gebaseerd zijn op voormalige NBA-speler Rodman.

Kim Jong-Un zal dit jaar ook opduiken in andere Amerikaanse satire. In de comedy The Interview spelen Seth Rogen en James Franco een talkshowhost en producer die een interview willen met Kim, en door de CIA gerekruteerd worden om hem te vermoorden. Misschien toch tijd om waarde te hechten aan bepaalde geruchten?