Spring naar de content

Nieuwe rage in de plastische chirurgie: hipsterbaard-implantatie

Gezichtshaar is hip. Een kekke snor of goede baard is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En lang niet alleen bij hipsters, al schijnen die de trend wel te hebben veroorzaakt. Zelfs onze eigen minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk bezweek onder de druk, wat hem op Facebook ‘een community ter ere van de epische baard’ opleverde. Daarbij komt dat veel vrouwen (ondergetekende incluis) mannen met baarden sexy vinden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Maar wat nu als je als man geen natuurlijke haargroei hebt? Of dat er alleen wat vlassige haartjes op je bovenlip verschijnen en het daarbij blijft?

De oplossing is simpel en voor de hand liggend: haartransplantatie. Wat boven op het hoofd kan, moet op de kin en bovenlip namelijk ook kunnen. In New York gaan baardloze mannen al regelmatig langs bij de plastisch chirurg. Of het nu om een hele baard gaat of om het opvullen van kale plekken, niets is te gek. Deze mannen zijn bereid een bedrag van 3000 tot 7000 dollar neer te leggen voor wat extra vulling.

Bakkebaard voor
Bakkebaard voor

 

Bakkebaard na
Bakkebaard na

(Afbeeldingen via.)

In de twaalf jaar dat plastisch chirurg Jeffrey Epstein de procedure uitvoert is het aantal behandelingen exponentieel toegenomen: van een handvol per jaar naar drie per week. Omdat het hip en trendy is, maar er zijn ook mannen die al sinds hun puberteit worstelen met het gebrek aan haargroei.

De vraag rijst uiteraard of deze mannen zich dan nog wel kunnen scheren? Voor een bedrag van 7000 dollar wil je niet na een scheerbeurt je nieuwe baard kwijt zijn. Daar hoeven ze dan ook niet bang voor te zijn. Het haar dat wordt gebruikt wordt meestal met wortel en al getransplanteerd van de schedel, en in enkele gevallen (vooral bij kalende mannen) van de borst. Het baardhaar valt na enige tijd uit, maar de wortel blijft en het haar groeit uiteindelijk terug. Scheren en modelleren kan dus gewoon.

Als u graag de baard van George Clooney, Ryan Gosling of de drie-dagen-baard van Brad Pitt wil, dan kan dat dus, ongeacht wat moeder natuur heeft meegegeven. Epstein vertelt dat hij regelmatig verzoeken krijgt voor een celebrity-baard. Wellicht krijgt een van die baarden dezelfde status als het Rachel-kapsel van Jennifer Aniston. Enkele suggesties van ondergetekende voor die titel:

John Legend
John Legend

 

Tom Hardy
Tom Hardy

 

Seth Rogen
Seth Rogen

 

Michael C. Hall
Michael C. Hall

 

Jeff Bridges
Jeff Bridges

 

Jason Sudeikis
Jason Sudeikis

 

Idris Elba
Idris Elba

 

Antonio Banderas
Antonio Banderas

 

Aaron Paul
Aaron Paul

 (Alle foto’s via.)