Spring naar de content

Foutje! Uitzendbureau nodigt per ongeluk 61.000 mensen uit

Dat een verkeerde komma of een nulletje teveel verstrekkende gevolgen kan hebben ondervond een Zweeds uitzendbureau. In plaats van duizend mensen nodigde het bureau per abuis 61.000 werkzoekenden uit. Dat gaf nogal gedoe.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Net als in Nederland zijn er in Zweden veel mensen op zoek naar een baan. De belangstellenden konden zich verheugen op een ontmoeting met potentiële werkgevers en allicht wel een gratis kopje koffie. Maar dat bleek moeilijk te gaan.

De werkzoekenden kwamen met duizenden tegelijk aan bij het arbeidsbureau. Ze liepen recht tegen een daar verzamelde politiemacht aan en vonden gelijk uit dat een kans op een baan zo goed als verkeken was. U kunt zich voorstellen dat dat niet ten goede kwam aan de sfeer. De politie moest dus ingrijpen en de mensen weer naar huis te sturen, zo schrijft Reuters op zijn website.

Job-seekers gather around an employment office in central Stockholm

Via(...)

Hoe het foutje precies is ontstaan is niet bekend. Naar verluidt ging er iets mis bij de maillijst. "Toen we aankwamen was het ontzettend druk en veel mensen waren boos."

Onderwerpen