Spring naar de content

Boze politicus Hans Smolders dreigt carrière journalist kapot te maken

De enige échte Hans Smolders (@hanssmolders01) heeft het nu echt helemaal gehad met het parodie-account op Twitter dat de lijsttrekker van Lijst Smolders Tilburg op de hak neemt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Hij zei vorig jaar al een rechtszaak te willen aanspannen tegen de man of vrouw die het account @hanssmolders013 beheerde. Nu blijkt dat hij eerst nog op zoek is naar een dader. En in die speurtocht naar de dader is Smolders kennelijk niks te gek.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens Freek Verhulst, eindredacteur bij de Tilburgse versie van 3voor12, is hij nu een van de verdachten die Smolders in het vizier heeft. Dat vond Verhulst in eerste instantie vooral grappig, maar inmiddels is hem het lachen wel vergaan.

De Tilburgse politicus heeft de afgelopen dagen verscheidene (voormalige) werkgevers van Verhulst gebeld, met maar één doel: zijn journalistieke loopbaan ‘kapot maken’ als hij niet zou stoppen met het parodie-account. Verhulsts baas bij 3voor12, coördinator Ingmar Griffioen, bevestigt dat op Facebook.

En dat terwijl Verhulst niets, maar dan ook helemaal niets met het parodie-account te maken heeft, bezweert hij tegenover HP/De Tijd. Het vervelende is nu dat, volgens Verhulst, de aanhangers van Smolders (of Smolders zelf, dat weet Verhulst niet) het parodie-account @hanssmolders013 hebben gehackt en vervolgens tweets hebben geplaatst als: “We weten wie je bent en het gaat binnenkort heel zeer doen.”

 

Ook de foto van het account is veranderd. Verhulst: “Inmiddels heeft het voormalige parodie-account een plaatje van mijn vriendin als profielfoto. Ik vond het nog enigszins grappig toen ik zelf het slachtoffer was van Smolders’ speurtocht, maar nu ze mijn zeventienjarige vriendin erbij betrekken, vind ik het te ver gaan. Ik vat dit op als een inbreuk op mijn persoonlijke levenssfeer, met bovendien een nare, dreigende toon.”

Volkomen begrijpelijk natuurlijk, dat Verhulst zich zorgen maakt over zijn privacy en die van zijn vriendin. Wie het account ook heeft gehackt en welke grappenmaker er oorspronkelijk ook achter het account zat, bellen naar werkgevers om te klagen over een werknemer vanwege vermeende betrokkenheid bij een parodie-account op Twitter is nooit grappig.

En parodie-accounts – dreigementen of niet – blijven van alle tijden. Er is zelfs alweer een nieuwe opgedoken: @hanssmolders014.