Spring naar de content

De charme van de zuipende en struikelende Jennifer Lawrence

Daar ging ze weer. Jennifer Lawrence. Voor de ogen van vele honderden collegae in het Kodak Theatre en miljoenen kijkers gleed de Amerikaanse actrice vorig jaar al uit toen ze in complete shock het podium betrad om haar Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol op te halen. En gisteravond ging ze weer onderuit in, dit keer op de rode loper. Ze brak geen been en trok ook geen pruik mee in haar val, dus u zult wellicht denken: is dit belangrijk? Het is in ieder geval opmerkelijk. Want voor welke camera Lawrence ook verschijnt, de kans is aanzienlijk dat het op Dumpert.nl of de website van The Guardian belandt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Naast de reguliere Oscar-berichtgeving berichtten de Nederlandse kranten er ook over. Oh, en hier natuurlijk de beelden van de val zelf. Misschien nog wel leuker was hoe de 23-jarige actrice zich verantwoordde aan een interviewer van CNN. Ze droeg immers een jurk van dezelfde kleur als de loper en de pilon waar ze tegenaan liep.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Lawrence vergaarde mondiale bekendheid als de hoofdrolspeelster in, en het boegbeeld van, de Hunger Games trilogie, waarin ze een tienerheldin speelt die vecht tegen een corrupt systeem in een dystopisch Amerika van de toekomst. Vorig jaar won de in Kentucky geboren actrice een Oscar voor de hoofdrol in het komische drama Silver Linings Playbook. (En viel.)

Buiten de studiodeuren op de set die Los Angeles heeft Lawrence zich ook gemanifesteerd als een uiterst vermakelijke verschijning. Schaamteloos vertelt ze in interviews over haar ongelijke borsten en over hoe Woody Harrelson haar bijna in haar broek liet poepen. Glimlachend geeft ze toe een ad fundum glas alcohol te hebben weggewerkt voor een persconferentie, en hysterisch vertelt ze interviewers over haar gevoelens voor langslopende collega’s. En als je het einde van haar favoriete televisieserie verklapt dan kun je als rode-loperverslaggever ook rekenen op een topitem.

Kijkt u hier naar een compilatie van een aantal interviews. Voor de mensen die vallen voor haar charme; YouTube staat er bol van.