Spring naar de content

Zien: dit luipaard terroriseert de straten van India

In Nederland komen we niet verder dan een vaag verhaal over een poema op de heide. In India moet je niet schrikken als je een levensgevaarlijke kat tegenkomt bij het verlaten van je voordeur. Omdat het vaak gebeurt in India, én omdat het niet verstandig is plotselinge bewegingen te maken in de buurt van een roofdier.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

De bewoners van Meerut in Noord-India werden vorige week opgeschrikt door een wild luipaard dat werd gespot nabij een winkel, en vervolgens een ziekenhuis binnendrong. Het vervolgde zijn paniekerige tocht door een bioscoop en een appartementencomplex.

Zes mensen raakten gewond, waaronder een politie-agent die een grote wond overhield aan zijn ontmoeting met het dier. Maandag sloten de scholen in de stad de deuren en winkels bleven dicht. De politie zocht tevergeefs naar het dier.

Nog vorige maand doodde een luipaard een vijfjarige jongen in India. Het roofdier sloop ’s nachts langs een huis waar op dat moment een kind naar het buitentoilet ging. Zijn lichaam werd later teruggevonden in de nabijgelegen bossen.

Onderwerpen