Spring naar de content

Dit is de nieuwe Annie, zonder rode krullen en sproeten

Annie. U weet wel, die film uit 1982 gebaseerd op een Broadway-musical, gebaseerd op dat stripboek, gebaseerd op dat negentiende-eeuwse gedicht. Met dat zingende weesmeisje met rode krullen en sproeten, Annie. Sony Pictures vond dat het tijd werd voor een nieuwerwetse versie die rapper Jay-Z en acteur Will Smith moesten produceren. En de eerste, swingende beelden zijn binnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Comedy-regisseur Will Gluck (van Easy A en Friends with Benefitsstaat aan het roer, met in de hoofdrol Quvenzhané Wallis (fonetisch: kwuh-ven-zje-nee). Dit tienjarige dametje is bekend van haar debuutrol in Beasts of the Southern Wild, waarmee ze de jongste persoon werd die een Oscarnominatie ontving.

Het verhaal van het vrolijke straatkind speelt zich in Glucks versie niet af in het New York van 1933, maar dat van heden ten dage. De antagonistische weeshuis-eigenaresse Miss Hannigan wordt gespeeld door Cameron Diaz, en Jamie Foxx speelt de burgemeesterskandidaat Will Stacks die zich over Annie ontfermd.

De cast en crew zijn donkerder getint dan in het origineel, en Jay-Z zal de traditionele liedjes ‘Tommorow’ en ‘It’s A Hard Knock Life‘ aanvullen met eigen nummers uit zijn eigen genre. Annie draait deze kerst in de Amerikaanse bioscopen.

Onderwerpen