Spring naar de content

Achter de schermen bij Facebook-eenmansband De 3 W’s

Na de 5 W’s, de 4 B’s, de 3 J’s en de 3 P’s is er ook de 3 W’s. Op Facebook timmert de eenmansband die toch uit drie leden bestaat al geruime tijd aan de weg dankzij hun wekelijkse raad-het-liedje-filmpje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

(Lees verder onder het filmpje.)

 Waarom zijn jullie deze pagina begonnen?
“We hebben hiervoor een film gemaakt (The Alien That Stole Our Beer) en waren toen lekker aan ’t editen geslagen en toen kwamen we erachter dat ’t mogelijk was om één persoon meerdere keren in beeld te brengen. Nadat we dit een keert als geintje probeerden, vonden mensen het zo leuk dat we het vaker gingen doen. Uiteindelijk maken we standaard elke vrijdag een filmpje.”

Op welke filmpjes krijg je de meeste reacties?
“Vooral de big bands zijn populair en ook filmpjes met speciale effecten of die net effe anders zijn dan de rest, zoals klei en animatie.”

Welke was niet te doen?
The IT-crowd werd niet geraden. We dachten al dat niet veel mensen ‘m zouden (her)kennen.”

Stoppen jullie zoals aangekondigd na filmpje nummer 100?
“We zijn er nog niet helemaal uit wat we na nummer 100 gaan doen. Misschien gaan we gewoon door, want het blijft wel leuk. Maar het wordt steeds moeilijker om herkenbare tv of film-tunes te verzinnen. Op dit moment zijn we ook bezig met een andere film (ROBOTGHOST) en hebben dus minder tijd voor de 3W’s. Misschien een kleine pauze. We zien het wel.”

Wat is jullie achtergrond?
“Onze achtergrond houden we liever een beetje privé. We kunnen wel zeggen dat we gewoon fulltime banen hebben en in onze vrije tijd druk bezig zijn met muziek maken en optreden met verschillende bandjes en zo. Lekker creatief zijn is belangrijk.”

Zie ook:
– Achter de schermen bij Humans of Rotterdam
– Achter de schermen bij Humans of Amsterdam
– Achter de schermen bij Humans of Utrecht
– Achter de schermen bij Make That the Cat Wise
– Achter de schermen bij Henk’s Fashion
 Achter de schermen bij De Domste Statussen van Nederland 

Onderwerpen