Spring naar de content

Keith Richards, van torenhoge bibliotheekboete naar eigen kinderboek

‘De bibliotheek was mijn lievelingsplek toen ik opgroeide. Ik was er eigenlijk altijd’, zei Keith Richards tegen The Sun toen bekend werd dat hij nog een torenhoge bibliotheekboete heeft openstaan. Nu komt de 70-jarige gitarist van The Rolling Stones met een eigen kinderboek, over de relatie tussen hem en zijn opa Gus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Gus Dupree was een begenadigd jazzmuzikant. Hij speelde gitaar en was daarmee een inspirator voor Richards, blijkt uit het kinderboek Gus & Me: The Story of my Granddad and My First Guitar. Het verhaal is afkomstig van Richards zelf, dochter Theodora maakte de illustraties.
Richards (zelf opa van vijf) wil met zijn kinderboek duidelijk maken dat de band tussen grootouder en kleinkind bijzonder is.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bibliotheekboete
De liefde voor boeken was er al ruim voor dat Richards zijn eerste kleinkind begroette. Dat blijkt wel uit het nieuws dat eind mei 2013 naar buiten kam. Het popicoon had destijds nog een boete van naar schatting 20.000 pond (23.000 euro) openstaan bij de bibliotheek van zijn geboorteplaats Dartford, omdat hij enkele boeken al vijftig jaar in zijn bezit moest hebben. (Of kwijt was geraakt, natuurlijk.)

Nu hij zijn eerste kinderboek op de markt brengt, maakt Richards op zijn oude dag een langgekoesterde droom waar. En mocht het een succes worden? Dan zal dat hem ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. Net als de biblotheek in Dartford – Richards weet waar hij de eerste 20.000 pond aan over moet maken.