Spring naar de content

Politica: ‘De homoseksuele gemeenschap zet het Amerikaanse volk onder druk’

Michele Bachmann, the Queen of the Tea Party, heeft in het verleden wel vaker vreemde dingen geroepen en daarna haar excuses moeten aanbieden. De meeste mensen leren van hun fouten, zelfs ezels stoten zich niet twee keer aan dezelfde steen. Toch? Maar de Amerikaanse politica is het doen van domme uitspraken kennelijk niet verleerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

De Republikeinse was te gast bij een radioprogramma tijdens de Conservative Political Action Conference, waar ze zich liet ontvallen dat ‘homo’s het Amerikaanse volk onder druk hebben gezet’ en ‘politici hebben geïntimideerd’. Bachmann doelde met deze uitspraken voornamelijk op het wetsvoorstel SB 1062 in Arizona, de Religious Freedom Restoration Act, die eind februari door gouverneur Jan Brewer werd tegengehouden. Het wetsvoorstel kreeg veel kritiek te verduren omdat het mensen in de staat Arizona het recht zou kunnen geven homoseksuelen en elke willekeurige andere groep de toegang te weigeren, onder het mom van ‘geloofsovertuiging’.

Intimiderend

Volgens Bachmann staat er echter niets over homoseksuelen in het voorstel, maar zijn homo’s ermee aan de haal gegaan. “Wat waarschijnlijk een beetje vermoeiend wordt, is dat de homoseksuele gemeenschap het Amerikaanse volk en ook politici heeft geïntimideerd. En wel zodanig dat politici bang zijn geworden voor homoseksuelen, en daardoor zijn ze (homoseksuelen – red.) gaan denken dat ze hun agenda overal kunnen doordrukken. Nou, dat gaat niet met de Grondwet gebeuren.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eerder al heeft Bachmann aangegeven dat ze het jammer vindt dat Brewer de wet heeft tegengehouden. Want: “Net zoals we tolerantie in acht moeten nemen voor de homo- en lesbogemeenschap, moeten we ook tolerantie tonen voor de gemeenschap van mensen die vasthouden aan hun religieuze overtuigingen.” Uiteraard had Bachmann ook nog een sneer klaarliggen voor president Barack Obama, die zich volgens haar niets van de wet aantrekt en met elk nieuw decreet de Grondwet schendt.

Het hele interview met Michelle Bachmann is hieronder te beluisteren:

 

Onderwerpen