Spring naar de content

Op één dag 11.000 euro verdienen met Instagram, het kan

De Amerikaanse fotograaf Daniel Arnold was vorige week nog zo goed als blut. Hij kon de huur van zijn appartement in Brooklyn, New York niet betalen en moest dus snel iets verzinnen om geld in het laatje te krijgen. Gelukkig kreeg Arnold een briljant plan: de fotograaf verkocht zijn Instagramfoto’s en liep binnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Arnold heeft een behoorlijke schare volgers op Instagram, waar hij veel foto’s post die hij maakt tijdens zijn wandelingen door New York. En omdat hij op het moment werkloos is, doet hij dat zo’n acht uur per dag. Niet zonder succes overigens: Arnold werd door Gawker twee jaar geleden al eens verkozen tot beste fotograaf van Instagram. Vlak daarna werd zijn maar zijn account tijdelijk gesloten, omdat hij foto’s van topless zonnekloppers had gepost.

Gesigneerde afdruk
Maar ondertussen is de fotograaf weer flink in de weer met zijn Istagramaccount en niet zonder succes. Twee van Arnolds populairste foto’s zijn die van een kerstman zonder broek en een man wiens schoenen worden gepoetst. In totaal heeft de fotograaf een Instagramarchief van ruim 1.300 foto’s van voornamelijk alledaagse taferelen en mensen, die hij fotografeert met een iPhone en een 35 mm-camera.

Op zijn 34ste verjaardag postte Arnold een bericht aan zijn duizenden Instagramvolgers. “Hallo, Ik ben net 34 geworden. Voor slechts een dag verkoop ik 4×6-afdrukken van welke foto je dan ook wil van mijn Instagramarchief voor 150 dollar per stuk. Ik zweer dat ik nooit nog iets zo goedkoop verkoop. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een screenshot van de gewenste foto(‘s) naar [email protected] en dan zal ik je een Paypalfactuur sturen, gevolgd door een gesigneerde afdruk. Fluitje van een cent. Gelukkige verjaardag aan mij. Ik hou van jou.”

Elfduizend dollar op één dag
Zijn actie werd een doorslaand succes. Tegen het einde van de dag had hij 71 foto’s verkocht, terwijl hij nog niet alle aanvragen had kunnen verwerken. Een koper bood Arnold zelfs meer dan 1.000 dollar voor elk van zijn foto’s die meer dan 1.000 likes hadden verzameld, meldt Forbes. De fotograaf haalde zo 15.000 dollar (11.000 euro) binnen.

Het idee van Arnold bewijst dat je wel degelijk geld kunt verdienen met Instagram, en dat de fotodienst ook voor iets anders kan dienen dan foto’s te posten van je ontbijt of je huisdier.

Bekijk de foto’s van Daniel Arnold hier.

Onderwerpen