Spring naar de content

PvdA wil angst aanwakkeren voor Leefbaar Rotterdam

Angst aanwakkeren voor andere partijen dan de PvdA, ze lijken er bij de sociaal-democraten wel in gespecialiseerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Lodewijk Asscher (PvdA) roept de burger om op niet op de PVV te stemmen, minister Frans Timmermans (PvdA) beweert dat Geert Wilders zich ‘buiten de werkelijkheid bevindt‘, een PvdA-bestuurder vergelijkte gisteravond Wilders met Hitler en in Rotterdam zegt de lijsttrekker van de lokale PvdA dat Leefbaar Rotterdam vergelijkbaar is met de PVV en dat de inhoud ‘stinkt’.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In een duo-interview met Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) zegt de Rotterdamse PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus over de partij van Eerdmans: ‘De verpakking is mooi, maar de inhoud stinkt nog steeds.’ De helft van de Rotterdammers die op Leefbaar Rotterdam stemt zou landelijk een PVV-aanhanger zijn en Eerdmans durft dat niet te erkennen, aldus Karakus.

Niet gelijk aan PVV
Nu is Leefbaar Rotterdam natuurlijk vooral bekend van de opmars van Pim Fortuyn destijds. Maar dat betekent niet dat Leefbaar Rotterdam op de PVV lijkt. ‘Wij zijn niet gelijk aan de PVV,’ zo reageert Eerdmans op de verdachtmakingen van de PvdA-lijsttrekker. Op het gebied van de islam denken de partijen anders. ‘Een islamsticker op de deur of een koranverbod. Daar zijn wij niet voor.’

Waarom dan toch die vergelijking met de PVV door Karakus? Ach, het zal wel zo zijn afgesproken in het campagneteam van de PvdA. Zet je af tegen de PVV, tegen Leefbaar Rotterdam en roep dat die partijen mensen ‘uitsluiten’, dan komen de kiezers vanzelf wel, lijkt de gedachte. En dat is precies wat er gebeurt: de PvdA wil niet in een college zitten met Leefbaar Rotterdam die ‘mensen uitsluit’, zoals Oost-Europeanen.

Nog vijf dagen en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Leefbaar Rotterdam wordt waarschijnlijk de grootste partij van de havenstad. Dan zullen we zien of de Karakus zich aan zijn woord houdt en liever in de oppositie belandt dan dat hij gaat regeren met Leefbaar Rotterdam.