Spring naar de content

Hoax, smakeloos, of koekje van eigen deeg? Rambam-presentator bezoekt Reinout Oerlemans op IC

Did he do it? Bezocht Rambam-presentator Lex Uiting vorige week Reinout Oerlemans op de intensive care van het AMC? Vanochtend opende Giel Beelen in zijn radioprogramma een envelop met een cd’tje, afkomstig van Uiting. Het hoorspel bevat de stemmen van Lex Uiting, een AMC-receptioniste en de beademingsapparatuur waar Oerlemans aan zou liggen. En een cliffhanger: “Reinout, hoe gaat het met je?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Oerlemans bedacht en maakte in 2012 het omstreden televisieprogramma 24 uur: tussen leven en dood. De spoedeisende hulp van het VU medisch centrum werd hiervoor behangen met camera’s en microfoons. Pas achteraf werd de patiënten gevraagd of ze het goedvonden dat de beelden werden uitgezonden in Oerlemans’ reality-programma. Er barstte een hevige privacydiscussie los, en al na aflevering één haalde RTL het programma van de buis.

Begin deze maand belandde de oud-soapie in het AMC nadat hij een hartaanval had gekregen. Of hij daar echt bezoek kreeg van Uiting, die inmiddels de sneeuw heeft opgezocht, moet vanavond blijken in een telefoongesprek met RTL Boulevard. De man die bekendheid verwierf met zijn interview met PvdA-Kamerlid John Leerdam over ‘straatterrorist Jael Jablabla’ is het vermoedelijk te doen om de storm aan reacties die zijn (fictieve?) actie teweegbrengt.

 

 

 

 

 

Zie hieronder hoe Reinout Oerlemans zich in een interview met Nieuwsuur (waarvoor Mariëlle Tweebeeke de Sonja Barend Award ontving) verantwoordde voor zijn omstreden televisieprogramma: