Spring naar de content

Waarom het goed is dat Geert Wilders zelf naar Marokko gaat

Jaren geleden gaf ik op initiatief van een aantal Amsterdamse journalisten éénmalig het glossy magazine GEERT uit. Het werd zowel publicitair als commercieel een groot succes. Hoewel: veel mensen durfden in de rij voor de kassa in de supermarkt toch niet betrapt te worden op het aanstaande bezit van een blad met die naam en die man op de cover.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

GEERT was een satirisch blad, met de initiatiefnemers was ik toen nog van de school dat je een fenomeen als Geert Wilders beter met een lach kunt wegzetten. In het blad stond onder meer een prachtige modereportage over de laatste ontwikkelingen in hoofddoekjesland. Maar ook het Groot Nationalistisch Dictee en de Cursus Wilders Worden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

We besteedden ook serieus aandacht aan zaken die Wilders in elk geval ten dele terecht aan de orde stelde; zo’n nuancering was toen nog mogelijk. Hij sprak zich uit tegen de islam en benadrukte dat hij het niet over mensen had.

Ik denk niet dat je nu nog een satirisch blad over Wilders kunt uitbrengen; er zijn sindsdien nogal wat grenzen overschreden. Het begint nu ook in mijn ogen fascistische trekjes te krijgen als Geert Wilders – zoals hij gisterenavond deed – zijn fans collectief Marokkanen het land uit laat wensen.

Meer dan negentig procent van de Marokkanen functioneert prima. Het is waar dat vooral Marokkaanse jongeren enkele malen vaker in de misdaadstatistieken opduiken dan hun autochtone tegenhangers. Maar omdat Marokkanen als zodanig een zeer klein deel van de Nederlandse bevolking uitmaken – er zijn er ruim 300.000 – is de suggestie dat de misdaad in Nederland wordt gedomineerd door Marokkanen ronduit dom en misbruik van statistiek.

Heel wat meer autochtone jongens worden opgepakt, verdacht van en veroordeeld voor vergrijpen. De reden: daarvan zijn er veel meer.

Geert Wilders maakt misbruik van een aantal grondrechten die we in Nederland koesteren, zoals de vrijheid van meningsuiting. Om te leren waarderen wat dat is en hoe zorgvuldig je daarmee moet omgaan, stel ik voor dat we hem droppen in het Rifgebergte om hem, heel veel later, herboren op te pikken en een rol te laten spelen in de Nederlandse politiek op basis van zijn standpunten op bijvoorbeeld het gebied van ouderenzorg, die veel meer aandacht verdienen.

Als reactie op de inmiddels door ‘Rene’ geplaatste reactie onder mijn artikel:

U wilt de feiten. Da’s mooi. Alles wat ik mijn stuk schrijf klopt getalsmatig.
Op 21 mei 2013 woonden er 368.838 Marokkanen in Nederland.
In 2012 werden er in Nederland 243.530 verdachten van misdrijven geregistreerd.
Daarvan waren en 17.660 van Marokkaanse afkomst. Dat is 4,7 procent van de gehele Marokkaanse populatie.

Deze gegevens zijn ontleend – en voor iedereen controleerbaar – aan de Statline-databases van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hier de link naar die statistiek.