Spring naar de content

Oefenen! Zijn deze mensen Japans of Chinees?

Het is vrijdagmiddag, het aftellen naar de vrijdagmiddagborrel is begonnen en dus is het tijd voor een spelletje om de onvermijdelijke verveling met een paar minuten uit te stellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Japans of Chinees? Dat is de vraag waar het om draait in het spelletje op Japochi.com. Eén foto en steeds twee mogelijkheden. Vijftig procent kans, dus zelfs als u gokt heeft u het de helft van de keren goed.

En in een niet-racistisch land als het onze kunt u met een opmerking als 'ze lijken allemaal op elkaar' echt niet meer aan komen zetten. Ook al is er wetenschappelijk bewijs dat het voor de gemiddelde kaaskop verdomd lastig is om Japanners en Chinezen uit elkaar te houden: baby's worden tussen de derde en de negende maand van het eerste levensjaar steeds slechter in het herkennen en onderscheiden van gezichten van iemand met een ander ras dan hun eigen. Met andere woorden: als u niet als jong in aanraking komt met mensen van een ander ras zult u die in de toekomst maar moeilijk uit elkaar kunnen houden.

Gelukkig is er dus Japochi. Geen racistisch spelletje, maar een wetenschappelijk verantwoorde oefening om de leerachterstand die u in uw eerste jaar heeft opgelopen teniet te doen. Veel succes, en voor de winnaar een nummer 39 met rijst.

Speel Japochi hier.

Onderwerpen