Spring naar de content

Hier laat Hollywood aliens landen, superhelden vechten en infecties uitbreken

Mocht een alienvloot morgen New York aanvallen, dan zal niet iedereen daar even raar van opkijken. Een dergelijk scenario is elke maand wel te zien in de bioscoop. Als ze in Drenthe landen, dan heb je pas een verhaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Oké, dat fictieve rampen en aanvallen in Amerikaanse films zich afspelen op Amerikaanse decor is logisch vanuit logistiek en commercieel oogpunt. Maar onopvallend is het allerminst. Website Deadspin.com verzamelde 189 films, representatief voor de genres waarin Amerikaanse grond brandt, scheurt of explodeert.overzicht

Laten we de ‘onderzoeksresultaten’ even langs gaan:

New York is erg geliefd bij superhelden en hun vijanden. Alleen in de afgelopen zes jaar al vocht gemaskerde vigilante Batman twee keer in de metropool. Zijn schade bleef beperkt. Twee jaar geleden was New York ook een arena voor ‘The Avengers‘ van Marvel.

Voor geologisch geweld moet u in Los Angeles zijn. Aardbevingen, orkanen, tornado’s, overstromingen en lawine’s zijn hier oververtegenwoordigd. Misschien komt dit omdat rampenregisseur Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012) hier een huis heeft.

Infecties en monsteraanvallen doen het door heel de Verenigde Staten goed. En Aliens blijken inderdaad een voorliefde te hebben voor grote steden als New YorkLos Angeles en Washington.

De dag dat er op het witte doek met hunebedden zal worden gesmeten is nog niet in zicht. Wellicht kunnen we een voorbeeld nemen aan de Britten, die zich met Attack The Block succesvol afzetten tegen de Hollywooddogma’s: