Spring naar de content

Zó zien toeristische trekpleisters er in het echt uit

Kent u dat? Dat u op vakantie gaat en dat het hotel er in de reisfolder toch net iets aantrekkelijker uit zag dan in het echt?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Vaak is dat ook het geval met toeristische attracties. Om teleurstelling deze zomer te voorkomen hebben wij alvast wat bezienswaardigheden all over the world achter elkaar gezet, met daaronder een foto van bovenaf, zodat ook het wat minder netjes aangeharkte achtertuintjes van deze trekpleisters eindelijk eens zichtbaar zijn.

> Caïro, Egypte. De piramides van Gizeh staan niet midden in de woestijn, zoals de foto’s altijd doen vermoeden, maar pal naast de oprukkende stad.

01-The-Great-Pyramids-of-Giza 02-jcn8a7S
 > Amesbury, Verenigd Koninkrijk. Rondom een van ’s werelds bekendste prehistorische bouwwerken, Stonehenge, is een heuse rotonde ontstaan door de duizenden toeristen die het monument jaarlijks trekt.
03-What039s-the-meaning-of-Stonehenge 04-LrhdPcn
> Niagara Falls, Verenigde Staten/Canada. De grootste en bekendste watervallen ter wereld worden niet omringd door zalm etende beren, maar door patat etende dagjesmensen.
05-Niagara-Falls 06-dJmnabN
> Agra, India. De Taj Mahal lijkt een oord van ongekende rijkdom, maar wie achter het marmeren mausoleum kijkt ziet niets anders dan vervuilde grond.
07-Taj-Mahal 08-nW3HPSw
 > Berlijn, Duitsland. De Brandenburger Tor zit in werkelijkheid ingeklemd tussen ‘moderne’ kantoren.
09-The-Brandenburg-Gate 10-UyO3EIs
 > Athene, Griekenland. De eeuwenoude Acropolis staat niet op een afgelegen berg, zoals de foto’s meestal doen vermoeden, maar staat te midden van duizenden Griekse haardstedes.
11-The-Acropolis 12-NY36cHM
> Peking, China. De Verboden Stad is minder verboden dan de naam doet vermoeden: het staat gewoon in het centrum van Peking.
15-The-Forbidden-City 16-PW1tT8i

> Los Angeles, Hollywood. ‘Het symbool van Hollywood’ blijkt vanuit de straten van Hollywood nauwelijks te zien. Alleen als je boven op het dak van een flat staan kun je een glimp van de letters opvangen.

17-Hollywood 18-kVsCHXu

(via)