Spring naar de content

Kernkoppen

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Michiel Eijsbouts verzint er graag nog een paar bij en bekijkt premier Mark Rutte die wereldleiders ontvangt op de Nuclear Security Summit in Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Michiel Eijsbouts
1
Premier Rutte ontvangt de Litouwse premier Dalia Grybauskaite. De premier arriveert vers van een ceremonie in het Westland gedurende welke er een sierplant naar haar vernoemd is.

 

2
‘Welcome, prime minister Renzi! How’s your circus doing? And your brother Peter-Jan?’

 

3
Veel wereldleiders kijken erg tegen onze Mark Rutte op.

 

4
Zelfs een op stel en sprong ingehuurde goochelaar-voor-bij-de-borrel wordt door Mark Rutte begroet alsof het de premier van een nabij buurland is.

 

5
‘Where the toilets are? Dames or Heren?

 

6
Koning Abdullah van Jordanië heeft nog een tijdje met Mark Rutte in de kibboets gezeten. Hier wordt Rutte door de koning berispt vanwege een valse bingo tijdens een kibboetsbingoavond in 1985. Abdullah vindt nog steeds dat Rutte voor straf een liedje moet zingen.

 

7
‘Prime minister Solberg of Sweden, welcome to The Hague, how very nice to meet you!’

 

8
‘Nou jongens, op Tinder zou ik d’r lekker wegswipen hoor!’

 

9
Minister Maite NKoana-Mashabane van Zuid-Afrika heeft zich speciaal voor haar bezoek aan Den Haag gehuld in een deux-pièces naar een ets van M.C. Escher. Het sierstuk is van bloemenboetiek Bloemique te Wassenaar. De outfit van Mark Rutte is uitgezocht door zijn moeder.

 

10
‘Wat is die Eberhard van der Laan opeens oud geworden, hè mensen!’

 

11
Yukiya Amano, voorzitter van het IAEA, legt aan Rutte uit hoe je een vuile bom moet aanpakken. (eerst een uurtje weken in Biotex, en dan op de hand wassen in water van max. 40 graden)

 

12
‘I am not Poetin! I am Basescu from Roemenia!’

 

13
Ondertussen…

Onderwerpen