Spring naar de content

Video: dit zijn de wetenschappelijk bewezen beste danspassen voor mannen

Een groep evolutiebiologen heeft uitgezocht met welke bewegingen mannen de aandacht kunnen trekken van vrouwen op de dansvloer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Voor het experiment aan de universiteit van Northumbria werden dertig mannen tussen de 18 en 35 uitgenodigd om 30 seconden te dansen. Hun bewegingen werden met een 3D-camera gefilmd. Daarna werden geanimeerde avatars van hun bewegingen gemaakt, en die werden door vrouwen beoordeeld. Ze moesten een score geven van 1 tot 10.

“Mannen over de hele wereld willen toch weten welke bewegingen het aantrekkelijkst zijn”, liet onderzoeker Nick Neave optekenen. Volgens de onderzoeker is er meer aan de hand dan persoonlijke smaak. “Er speelt ook een biologische factor. De uitverkoren dansbewegingen signaleren mannelijke vruchtbaarheid”, aldus Neave.

Uit de Britse studie komt een aantal aanbevelingen, die bruikbaar zijn voor iedere man. Zo stelt Neave dat het hoofd, de nek en de torso het best grote en gevarieerde bewegingen kunnen maken, dat de snelheid van de bewegingen van de benen doorslaggevend zijn voor vrouwen (met name het buigen en draaien van het rechterbeen…) en dat het eigenlijk geen vrouw ook maar iets uitmaakt wat je met je armen doet.

Niet duidelijk genoeg? Bekijk de video voor een demonstratie van de ideale dansmoves.