Spring naar de content

Zien: oud minister Rumsfeld vergelijkt Obama met een ‘getrainde aap’

Op de schaal van politieke correctheid scoorde Nederland de afgelopen week niet hoog. “Minder, minder, minder” scanderende PVV’ers in een obscure Haagse bierkelder zetten ons land flink te kakken en een ongekende storm van kritiek laaide op, zowel nationaal als internationaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Maar de blonde god uit Venlo en zijn aanhang zijn niet de enige die ongenuanceerde meningen kunnen spuien. Ook in Amerika kan men er wat van. De conservatieve tv-zender Fox nodigde oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld uit voor een kleine bijdrage omtrent de relaties tussen de VS en Afghanistan.

Heet hangijzer was de status of forces agreement die de regering-Obama met de Afghanen bewerkstelligde. Dit betekent dat er ook in de toekomst (na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen aan het einde van dit jaar) nog troepen gestationeerd mogen worden in het land.

Rumsfeld vindt dit echter geen prestatie van formaat. ‘We hebben deze afspraak met zo’n 100 tot 125 landen ter wereld. Er is geen genie voor nodig om dit voor elkaar te krijgen. Een getrainde aap kan het.’ Aldus de ex-minister, die zelf meerdere malen in opspraak kwam, onder anderen vanwege de martelingen door Amerikaanse militairen in de Iraakse Abu Graib- gevangenis.

Onderwerpen