Spring naar de content

Watertoren met brandweer-drones houdt de wacht in Amazone-gebied

Wanneer u uw ogen een beetje dichtknijpt lijkt het alsof er een UFO landt in de Amazone. In werkelijkheid gaat het in bovenstaande foto om een hypermoderne watertoren die uitgerust is met brandweer-drones.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

In het Amazonegebied kan het soms erg lang en hard regenen. Toch kent het gebied ook heel erg droge periodes waarin het wordt geteisterd door bosbranden. En dat kan voor het door houthakkers bedreigde gebied soms rampzalige gevolgen hebben. De Rainforest Guardian Skyscraper is in staat om regenwater op te vangen en te bewaren. Via buizen irrigeert de toren het water in het droge seizoen naar de droge gebieden. Volgens Evolo gebeurt dit op een manier waarmee het ecologische systeem niet in de war raakt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

0665-1-600x300(via)

Het regenwater wordt in reservoirs bewaard en gefilterd en ook gebruikt door de brandweer, die drones naar de toren laat vliegen om water te halen. Daarnaast biedt de Skyscraper midden in de jungle onderdak aan onderzoekers en toeristen die een kijkje willen nemen.

Onderwerpen