Spring naar de content

Dit zijn de mannelijkste drankjes denkbaar

De zomer komt er weer aan, de terrassen gaan weer open en het flirten kan weer beginnen. Hoog tijd dus om een strategie te verzinnen om zo charmant mogelijk voor de dag te komen. En omdat een good old glas bier nou geen vrouwenmagneet bij uitstek is: de vijf mannelijkste cocktails denkbaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Is dat nou nodig, genderspecifieke drankjes? Welnee! Wordt de moderne man niet in een naar feministenhoekje gedrukt als hij advies krijgt over mannelijke drankjes? Eigenlijk wel! Moet je als man dan maar sans gene achteloos een Cosmoplitan of een Sex on the Beach opslurpen om indruk te maken op het andere geslacht? Helaas, zo werkt het dan ook weer niet. Want: zelfs in 2014 zijn mierzoete en kleurrijke drankjes nog niet bij uitstek mannelijk.

5. Kamikaze
Loop achteloos de kroeg in, leun een beetje over de bar en zeg duidelijk: “Kamikaze”. Makkelijker was het nog nooit om een stoere man te lijken. Een Kamikaze drinker is avontuurlijk, vrijpostig en houdt van het buitenleven. Hij neemt risico’s. Vrouwen zullen fantaseren over de stoere littekens die je hebt opgelopen tijdens het motorrijden of bergbeklimmen.

Ingrediënten:
Wodka, Triple Sec & citroensap

Bereiding:
Alles door elkaar schudden.

4. Black Velvet
Lang, donker en heerlijk. De Black Velvet is mysterieus en ongrijpbaar. De cocktail laat zien dat je verschillende kanten hebt: aan de ene kant houdt je écht wel van een goed glas bier en ben je een man om rekening mee te houden, aan de andere kant heb je stijl en klasse en weet je een glas Champagne óók te waarderen. Een man van de wereld dus.

Ingrediënten:
Drie delen Guinness, één deel Champagne

Bereiding:
Guinness in een glas doen, Champagne er bij gieten.

3. Dirty Martini
De basis van deze cocktail is een klassieker onder de mannencocktails. Immers: James Bond dronk zijn Martini al graag, maar dan dry. Om die klassieker een beetje spannender en krachtiger te maken hoef je hem alleen maar dirty te maken. Als je hem bestelt straal je uit een man te zijn die zijn klassiekers kent, maar die niet bang is voor verandering.

Ingrediënten:
Wodka, olijvensap, olijven, ijs.

Bereiding:
Wodka met ijs in de blender, scheutje olijvensap toevoegen. Afmaken met een olijf.

2. Old Fashioned
De favoriete cocktail van Don Draper uit Mad Men… Need we say more? Mannelijker komen ze niet. Een Old Fashioned-drinker is een klassieke heer. Mét gevoel voor smaak, mét een enorm sexappeal. De Old Fashioned laat meer dan welke andere mannencocktail zien dat eenvoud klasse heeft.

Ingredienten:
Suikersiroop, kruidenbitter, whiskey, sinaasappel.

Bereiding:
Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar en garneer met een schijfje sinaasappel.

1. Gimlet
Onlangs nog door Esquire verkozen tot de cocktail onder de cocktails: de Gimlet werd al in de jaren ’20 aanbeden en is nu bezig aan een glorieuze rentree in cocktailland. Het drankje wordt bij voorkeur geserveerd in een klassiek cocktailglas, wat dus bepaald niet alleen voor vrouwencocktails (denk: parapluutjes, rietjes) weggelegd is. De Gimlet-drinker is een man van de wereld. Overtuigd van zijn eigen aantrekkingskracht bovendien. En door niets of niemand tegen te houden.

Ingrediënten:
De beste Gin die je kunt vinden, citroensap.

Bereiding:
Gin en citroepsap (niet te zuinig mee zijn!) goed mixen en in een ijskoud glas schenken.

Onderwerpen