De allerbeste 1-aprilgrappen sinds 1960

Waarschijnlijk bent ook u dit jaar weer slachtoffer geworden van een 1-aprilgrap. Troost u met de gedachte dat de 1-aprilgrappen lang niet altijd even onschuldig waren als tegenwoordig. In het midden van de 19de eeuw zagen de grappen er heel anders uit: doorgaans werd de schlemiel ergens heen gestuurd, alwaar hem een stevig pak rammel wachtte. Pas in het midden van de 20ste eeuw werd de 1-aprilgrap de publieksgrap die het tegenwoordig vooral is. Wat zijn de beste grappen sindsdien?

1 april 1960
Het NOS Journaal meldt dat de toren van Pisa is omgevallen.

1 april 1973
De BBC laat een astronoom vertellen dat Jupiter en de maan lijnrecht achter elkaar staan, waardoor de zwaartekracht op aarde zal verminderen. Duizenden mensen maken om precies 09.47 een sprongetje om het “bijzondere effect” te ervaren.

1 april 1977
Een Katwijkse krant meldt dat er een enorme ijsberg zal aanspoelen op het strand, het ziet die dag zwart ziet van de ramptoeristen met verrekijkers.

1 april 1981
De Daily Mail huurt een aantal Japanse acteurs in om hardlopend door enkele Britse binnensteden te rennen, na gemeld te hebben dat er al dagen een Japanse hardloper vermist wordt, die per abuis meende dat de wedstrijd waaraan hij deelnam geen 26 kilometer, maar 26 dagen duurde.

1 april 1996
De Groninger Gezinsbode meldt dat het gemeentelijke busbedrijf een aantal apparaten van de hand doet waarmee buschauffeurs het licht op groen kunnen zetten. Het loopt storm bij de plaatselijke veiling.

1 april 1997
De Australische overheid laat kangoeroes in het centrum van Sydney uitzetten “om meer toeristen te trekken”.

1 april 2005
Het Dierenpark Emmen maakt melding van de geboorte van een “geblokte zebra”.

1 april 2008
YouTube linkt alle highlighted video’s door naar een video van Never gonna give you up van Rick Astley.

1 april 2012
Minder! Minder! Minder! Het is niet nieuw. In dit jaar doet de Haagse VVD een persbericht uitgaan met het plan uitkeringsgerechtigden van straat te weren tijdens de spits.

1 april 2013
Tweakers en Bokt lanceren een gezamenlijke datingsite waarin nerds en paardenmeisjes elkaar kunnen vinden: “Beide groepen hebben iets gemeen: een passie waar ze graag hun tijd aan besteden. Ze weten daardoor dat hun partner niet altijd op de eerste plek komt. Paardlief heeft bijvoorbeeld elke dag aandacht nodig en in de meeste weekenden is de nieuwe ssd of het instellen van de nieuwe telefoon belangrijker dan schoonmoeder.”

paard

En wat is de beste grap van dit jaar? Op Basisschool De Belhamel in Dommelen liepen bijna alle leerlingen vandaag met een rolletje toiletpapier onder de arm. “Vanwege de bezuinigingen” had de schoolleiding ouders gevraagd hun kroost een eigen rolletje mee te geven.

Reageer op artikel:
De allerbeste 1-aprilgrappen sinds 1960
Sluiten