Spring naar de content

Terugkijken: Myrthe Hilkens legt uit wat er zo rot is aan politiek Den Haag

Voormalig PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens, die mede opstapte omdat ze de strafbaarstelling van illegaliteit niet kon uitleggen, zat gisteren bij Pauw en Witteman om haar visie te geven op de opvallende uitruil die VVD en PvdA overeen kwamen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

En passant vertelde de inmiddels freelance journaliste over wat haar zo dwars had gezeten in Den Haag en over de reden van haar vertrek. Enkele quotes over wat haar zo tegenstond in het Haagsche: ‘de pressure cooker waar je in zit, het hengelen naar quotes, je eindigde toch in kleine kamertjes’. En over de strafbaarstelling van illegaliteit die de PvdA had geruild voor het Kinderpardon: ‘Ik dacht alleen, wat een debiele uitruil!’ Maar dat mocht uiteraard niet gezegd.

Naast een verademing was het vooral een illustratie van waarom ‘De Nederlander’ weinig vertrouwen heeft in de politiek. Blijkbaar gaat het zo, in politiek Den Haag concludeerde Hilkens: ‘Ik ben misschien gewoon wel niet geschikt voor Den Haag.’ Of Den Haag is niet geschikt voor mensen zoals Myrthe Hilkens.