Spring naar de content

Zien: in het vliegtuig met de cast van de Lion King

Vliegen is eigenlijk alleen de eerste keer leuk. De keren daarna wordt het een lange lijdensweg door ellenlange rijen, fouilleersessies van onvriendelijke douaniers, jengelende kinderen, plastic eten waarbij u altijd net dát verkeerde rubberen gerecht (“fish or meat?!”) kiest, en tot slot een corpulente buurman die tijdens die lange nachtvlucht constant met zijn vlezige hoofd op uw schouder knikkebolt. Maar het kan ook anders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Bijvoorbeeld wanneer de voltallige cast van de musical The Lion King bij je in het vliegtuig zit. Dit overkwam de passagiers van een vlucht van het Noord-Australische Brisbane naar Sydney. De acteurs waren net klaar met het opvoeren van hun eerste show en waren zo uitgelaten dat ze besloten de overige passagiers te trakteren op een kakofonie van gezang. Jawel, ze zongen dat titelnummer dat iedereen altijd uit volle borst meeblèrt, maar waarvan niemand weet wat het eigenlijk betekent.

De extra oefensessie van de acteurs viel in de smaak bij de medepassagiers, die ze vervolgens trakteerden op een luid applaus (dat normaal alleen voor een veilige landing van de piloot van een goedkope charter bewaard wordt). Want loepzuiver en synchroon zingen is natuurlijk één ding, maar dit ook nog eens opvoeren om de normale geluiden in een vliegtuig (lees: gejank van baby’s) een beetje draaglijker te maken: chapeau en hakuna matata!