Spring naar de content

Een wedstrijdje hardlopen in Noord-Korea kan gewoon

Met de GPS-trackers van tegenwoordig kunt u van uw wekelijkse rondje toch een bijzondere route maken. Maar het blijft een blokkie om natuurlijk. Er is er nu eentje beschikbaar die wel heel uniek is: rennen door Noord-Korea.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Het is de allereerste keer dat Noord-Korea de grenzen opengooit voor recreatieve hardlopers uit andere landen. Iedere hardloper kan meedoen aan de marathon van Pyongyang, zo schrijft de Washington Times. Een uniek evenement dus. Een handjevol professionele lopers doet mee aan de volledige marathon. Er is ook een halve marathon en een route van 10 kilometer te lopen voor iedereen die het iets rustiger aan wil doen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het wordt wel lastig om je nog op te geven, want volgens de Washington Times loopt het storm met het aantal aanmeldingen. De wedstrijd vindt ook al snel plaats, namelijk op 13 april.

Toerismezones
Eerder dit jaar maakte de regering van Noord-Korea al bekend dat er speciale handel en toerismezones komen in het land, zo komt er onder meer een luxe resort om te skiën voor buitenlanders. President Kim Jong-un doet er daarnaast alles aan om sport meer aandacht te geven

Mocht de aanmelding voor een rondje hardlopen in Noord-Korea gelukt zijn, dan is dat natuurlijk ook een goede gelegenheid om even een kek Kim Jong un-kapseltje aan te laten meten. Of die verplicht is tijdens de marathon is niet bekend.