Spring naar de content

Drie minuten van volslagen gekte: de Fleur Agema-quotes

Politici zeggen wel eens gekke dingen, dat is niets nieuws onder de zon. Fleur Agema, de eerste luitenant van Geert Wilders, maakte het gisteren echter zo verschrikkelijk bont in een uitzending van Één op Éen, dat het niet meer te negeren valt. Voor uw gemak hebben wij een selectie gemaakt van de raarste zinnen, en voorzien van commentaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Matthias Pauw

“Iedereen die aangifte gaat doen [tegen Samsom en Spekman] ben ik enorm dankbaar, want deze situatie die is ontstaan moet, vind ik, een situatie worden van oog om oog, tand om tand.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Daar heeft Agema natuurlijk een punt. Het recht is er in de eerste plaats om politieke rancune een podium te geven. De grootste strijders voor de vrijheid van meningsuiting zijn er groot mee geworden. Wie kent de uitspraak van Mandela niet: “En die andere jongens dan, moeten die niet naar de cel?”

“Ik maak mij zorgen om hoelang wij nog een mening mogen hebben in dit land…”

fair enough…

“… en ik hoop dat iedereen die die zorgen met mij heeft tegenaangifte gaat doen omdat we dan voor iedereen kunnen organiseren dat we nog een vrije mening mogen hebben.”

Juist. Want de hoogste vorm van vrijheid voor iedereen, is iederéén vervolgen om zijn woorden.

“Ik hoop dat Vrouwe Justitia of iedereen vervolgt, maar nog veel beter, niemand vervolgt.”

En de kans dat zij niemand vervolgt is uiteraard kleiner als er tegen meer mensen aangiftes liggen.

Over de gewraakte uitspraken van Samsom en Spekman zegt Agema terecht:
“Ik heb nog nooit een PVV’er dat soort uitlatingen horen doen.”

Zo is het maar net. Die PvdA is een verzameling van verschrikkelijk rechtse, ongenuanceerde rotzakken. Maar Agema, de grootmoedigheid zelve, zegt gelukkig:

“We hebben vrije meningsuiting in dit land”

Jinek: “Maar dan ga je toch geen aangifte doen tegen mensen die gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting?”

“Klopt…”

Echt?

“… en daarom is dit signaal, juist het tegenovergestelde signaal”

Kijk, zo had ik er nog niet naar gekeken. De aangifte van Agema is helemaal geen aangifte, maar precies het tegenovergestelde. Maar zo ziet de linkse elite dat natuurlijk weer niet.

“Ik zou het verschrikkelijk vinden als wij opnieuw, jarenlang de stress moeten doorgaan dat Geert opnieuw een proces moet doorstaan (…). Die stress wil ik opnieuw niet hebben… (…) en wij willen niet onze tijd weer doorbrengen in een rechtszaal”

Maar hé, gedeelde smart is halve smart! Vroeger was de PvdA een partij van solidariteit. Nu zijn ze te beroerd om in ons leed te delen.

Jinek over de tegenaangiftes: “Dat gaat heel veel tijd en werk kosten”

“Klopt, klopt, en dat vind ik heel erg. Dat dat de ene kant op gebeurd is vind ik heel erg, want er zijn ouderen die worden thuis beroofd”

Die boeven kunnen door de PvdA nu niet gepakt worden. Criminelenknuffelaars.

“Maar deze situatie is nu ontstaan en ik ga morgen tegenaangifte doen”

Zo is het. Die oudjes zitten nu toch al met de gebakken peren.

Onderwerpen