Spring naar de content

Fotoserie: kinderen en hun kostbaarste bezit (van Amerika tot Zimbabwe)

Wat is de overeenkomst tussen glimmende plastic piratendorpen, smoezelige knuffeldieren, tientallen identieke gekleurde zonnebrillen, een assortiment gele graafmachines, honkbalparafernalia en een verzameling plastic bakjes? Ze worden allemaal gekoesterd door een kind ergens op aarde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

De Italiaanse fotograaf Gabriele Galimberti werkte achttien maanden aan zijn fotoserie Toy Stories, waarvoor hij kinderen van over de hele wereld vastlegde met hun uitgestalde lievelingsspeelgoed.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Rijke kinderen bezitteriger
In beginsel zijn alle kinderen van die leeftijd hetzelfde, concludeerde hij na afloop van het project: ze willen gewoon spelen. De manier waarop ze spelen, zo staat op Galimbertis website te lezen, onthult de grootste verschillen. De rijkste kinderen waren bezitteriger en wilden in het begin niet dat de fotograaf hun speelgoed aanraakte. De kinderen uit arme landen maakte het weinig uit, ook al hadden ze maar twee of drie dingen.

Maar ondanks de grote verschillen tussen een zesjarig jongetje uit Texas en een vierjarig meisje uit Malawi, bleken ze ‘s nachts allebei beschermd te worden door een plastic dinosaurus.

toy1toy10 toy9 toy8 toy7 toy6 toy4 toy3 toy2toy11

Foto’s via It’s Nice That