Spring naar de content

Pijnlijk taalfoutje: toch maar extra lesje Nederlands voor Vlaams Belang?

Vlaams Belang hecht nogal wat waarde aan de Nederlandse taal. De strijd tegen het Frans in Vlaanderen en in de omgeving Brussel is één van de speerpunten van de partij van Filip Dewinter. En ook van allochtonen wordt verwacht dat zij het Nederlands zo goed en zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Des te pijnlijker was dan ook de spelfout op de campagneauto van Dewinter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Maandag postte de voorman een foto van zijn ‘Beast’ op Twitter. Maar in plaats van lijsttrekker, werd hij daarop aangekondigd als lijstrekker. Tot groot genoegen van veel Belgen. De een maakte er lijs-trekker van (een lijs is volgens de Van Dale een ‘suf, traag persoon; iemand waar geen leven in zit, die niet vrolijk meedoet’.) terwijl een ander Dewinter als lijst-rekker bestempelde.

Ook Anke Van dermeersch, senator van Vlaams Belang en lijsttrekker van Vlaams Parlement, werd met een vrolijke glimlach op de wagen afgebeeld. Maar helaas - met dezelfde spelfout.

Naamloos 2

Een uurtje later lijkt ze de fout zelf ook ontdekt te hebben. In plaats van het toe te geven, maakt ze er een 'geintje' van.

Niet-bewaard Voorvertoning-document

Filip Dewinter omschreef het als een 'typefout' en gaf aan dat de stickers zo snel mogelijk worden vervangen.

De auto zelf, een Hummer (door Dewinter zelf 'The Beast' genoemd) kreeg ook de nodige kritiek te verduren. 'Geld genoeg precies? Is een buitenlandse auto, eigen volk eerst?' was een van de opmerkingen op Twitter.

Wat zullen ze op de markt in Kontich gelachen hebben...

Niet-bewaard Voorvertoning-document 2