Spring naar de content

Red uw huwelijk, stop met twitteren (please RT!)

Ooit werd Twitter uitgevonden om mensen met elkaar te verbinden. Maar pas op: te actieve twitteraars blijken hun relatie, ironisch genoeg, juist op het spel te zetten met hun gedrag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Onderzoek van de universiteit van Missouri, Amerika, toont aan dat twitteraars meer kans hebben op een Twitter-gerelateerde ruzie met hun partner. En daar blijft het niet bij: dergelijke ruzies hebben aanzienlijke kans om te ontaarden in andere relatieperikelen zoals vreemdgaan (zowel emotioneel als fysiek), uit elkaar gaan, of een echtscheiding.

De studie werd gedaan door Russel Clayton. De masterstudent Journalistiek ondervroeg 581 volwassenen met een Twitter account. Hij stelde vragen als “Hoe vaak log je in?” en “Hoe vaak heb je een conflict met je partner naar aanleiding van je Twittergedrag?”

Clayton baseerde zijn onderzoek op een dergelijke studie die werd gedaan naar hoe het gebruik van Facebook leidt tot jaloezie. “Gebaseerd op de resultaten van beide studies, kunnen Facebook en Twitter een vernietigend effect hebben op romantische relaties”, concludeert Clayton.

Hoe lang stelletjes al bij elkaar zijn, speelt in de onderzoeksresultaten volgens Clayton geen rol. Wel geeft hij enkele tips om Twitter-gerelateerde conflicten te voorkomen. Partners zouden bijvoorbeeld een gezamenlijk social media account kunnen openen, of simpelweg wat minder proberen te twitteren.

PLEASE RT dit bericht en red relaties!