Spring naar de content

Terugkijken: Peter R. de Vries over de ‘complotmaffia’ rondom Joris Demmink

Oud-chauffeur Hans Bakker en Peter R. de Vries namen het gisteravond in Pauw en Witteman op tegen de ‘complotmaffia’ rondom oud-topambtenaar Joris Demmink. Volgens De Vries zijn de beschuldigingen over pedofilie ‘volkomen uit de lucht gegrepen’..

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Hans Bakker was van 1992 tot 1996 één van de chauffeurs van Demmink en stuurde enkele jaren andere chauffeurs aan. Bakker is zeer stellig over wat er heeft plaatsgevonden: ‘Het is niet gebeurd, dus ik kan het ook niet gemerkt hebben’. Peter R. de Vries gaf aan de Demmink-zaak uitgebried te hebben onderzocht, maar zonder resultaat. Wel had hij ervaren dat ‘als je kanttekeningen plaatst bij de beschuldigingen, je een gigantische hoeveelheid bagger over je heen krijgt. Mensen zeggen dat je bent omgekocht of je wordt zelf uitgemaakt voor pedofiel’, dixit de misdaadverslaggever.

Oud-secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink ontkent via zijn advocaat alle beschuldigingen die eerder in getuigenverhoren en media zijn gedaan met klem. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft eerder laten weten dat er ‘nooit een begin van juistheid is gebleken voor de geruchten en aantijgingen’.

(Peter R. is aan het woord vanaf 11.11)