Wibi Soerjadi, pianist met losse handjes

De Redactie 10 apr 2014 Cultuur

MET UPDATE – Enige tijd geleden constateerden wij Die Wende van Wibi. De 44-jarige pianist die zijn publiek betovert in zalen als het Concertgebouw en de Carnegie Hall in New York, wist tot voor kort zijn status van wonderkind nooit te ontgroeien dankzij een voorliefde voor knuffels en Disney. Tot hij ‘een man’ werd.

Wij moesten er maar aan wennen. Wibi aan de vrouw, Wibi die ineens extreme workouts doet, Wibi die zich onder aanvoering van ‘partygirl’ Céline in het Amsterdamse nachtleven begaf:

“Zo ontlaad ik dan weer. In een club doet iedereen gek en ga ik helemaal los. Ik heb daar zelfs al de geuzennaam Fissaboy en Wibi G gekregen. Die G staat voor ‘gangsta’, een onderdeel van de rapmuziek direct uit de getto’s van de grote Amerikaanse steden.”

Dat kwam de gangsta zelfs op een weigering van een optreden van DJ Mike Mendoza te staan in club Jimmy Woo aan het Leidseplein:

wibi tweet

wibi soerjadi

Gebroken neus
Dat bleek achteraf niet meer dan een mediastunt om zijn samenwerking met de dj onder de aandacht te brengen, maar Wibi’s nieuwe imago was gevestigd. Was dat nog ‘spielerei’, maandag was het echt (?) raak: drie onbekende mannen vielen hem aan in de buurt van het Leidseplein. Wibi wist maar net te ontkomen en doet in De Telegraaf zijn verhaal:

“Ik schakelde over op technieken die ik leerde tijdens lessen aikido en karate. (–) Ik kan me herinneren dat ik de neus van een van de mannen brak. Je leert bij gevechtstrainingen dat dat een zwakke plek is.”

Enige relativering is Fissaboy overigens ook niet vreemd:

“Weet je hoe zeer dat doet; écht vechten? Dat is niet te vergelijken met het beoefenen van een vechtsport. Echt slaan doet ontzettend veel pijn. (–) De dag erna werd ik met pijn in mijn hele lichaam wakker. Mijn armen en mijn handen vooral. Als pianist ben ik afhankelijk van mijn handen. Alles gaat door: gisteravond moest ik gewoon optreden ondanks de pijn en de stijfheid.”

Niks huilen met een knuffel dus, Wibi draagt deze potentieel traumatische ervaring als een man. Vrijdag doet hij aangifte bij de Amsterdamse politie. Maar u bent gewaarschuwd voor de losse handjes van #Fissaboy.

UPDATE 11-04: Wibi is boos op De Telegraaf, die bij monde van Evert Santegoeds suggereert dat hij het verhaal (wederom) uit zijn duim heeft gezogen. De pianist ‘overweegt stappen‘ tegen Santegoeds, die op zijn beurt niet bang is.

Reageer op artikel:
Wibi Soerjadi, pianist met losse handjes
Sluiten