Canadese tandarts wil John Lennon klonen

Dit jaar is het 34 jaar geleden dat John Lennon is vermoord. Trouwe Beatles-fans zijn nog altijd in rouw en velen zouden hun hand geven om hem weer terug te kunnen halen. Zo ver hoeven fans als het aan een Canadese tandarts ligt niet te gaan. Hij maakt gewoon een nieuwe John Lennon.

Michael Zuk, een tandarts uit Canada, kocht in 2011 op een veiling een kies van de in 1980 vermoorde muzikant. Hij is inmiddels bezig het DNA van Lennon in kaart te brengen, zeg maar de eerste stap die wetenschappers zetten om een wolharige mammoet te klonen. Bizar, zult u denken. En een beetje gek wellicht. Zuk denkt daar anders over: ‘Vele Beatles-fans herinneren zich het moment dat ze hoorden dat John Lennon was neergeschoten, ik hoop dat ze zich het moment dat ze zullen horen dat hij een tweede kans heeft gegeven óók zullen herinneren.’

De tand is inmiddels onderweg naar een Amerikaans lab, waar wetenschappers tot grote vreugde van Zuk gaan proberen de genetische code uit de tand te halen. ‘Want als het klonen van mammoets gaat lukken, dan moet het klonen van mensen ook kunnen worden gerealiseerd’, aldus een hoopvolle Zuk.

Drie jaar geleden betaalde de tandarts bijna 25.000 euro voor een verkleurde tand van John Lennon. De zanger had die tand ooit aan zijn huishoudster gegeven. Het veilinghuis waar Zuk de tand kocht stelde indertijd dat de tand veel te kwetsbaar was voor DNA-testen. Maar dat weerhoudt de standvastige Lennon-fan er niet van het toch te proberen.

John Lennon, als kloon in ons midden. Wat zou Yoko Ono hiervan denken? Of Paul McCartney?

Reageer op artikel:
Canadese tandarts wil John Lennon klonen
Sluiten