Spring naar de content

Wereldberoemde zwerfkat geëerd met een eigen standbeeld

Het kleine Schotse stadje St. Andrews heeft er sinds een week een standbeeld bij. En wel een beeld van hun gezamenlijke huisdier, Hamish McHamish. Deze veertien jaar oude zwerfkat is geliefd bij de inwoners van St. Andrews. Zo geliefd dat ze 8000 pond hebben neergelegd om hem te vereeuwigen in een standbeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

De kat zwierf rond en bezocht vaak verschillende winkels, café’s, restaurants en andere plekken. Hij heeft een eigen Twitteraccount, er is een boek geschreven over zijn leven, op Facebook is Hamish McAmish te vinden. Hij heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina.

Inmiddels verwerft de kat wereldfaam, nu er een standbeeld is opgetrokken. Dankzij donaties van inwoners van St. Andrews is er een bronzen versie van Hamish McHamish. En dat heeft Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk, Estland, Hongarije en nog veel meer andere landen bereikt.

estland

In een zwarte cabriolet werd Hamish naar zijn standbeeld gereden, waar een flinke menigte hem toejuichte. Hamish McAmish, vereeuwigd in St. Andrews. Dat kunnen niet veel katten (of mensen) hem nazeggen.

hamish

2

Onderwerpen