Spring naar de content

Rotterdamse Sarah zette met dreigtweet aan American Airlines een bizarre trend

Het moet even schrikken zijn geweest voor de Rotterdamse Sarah. Het 14-jarige meisje dacht zondag, thuis op de bank, even ‘leuk’ te zijn door een dreigtweet te versturen aan American Airlines, maar al gauw bleek haar gevoel voor humor niet helemaal overeen te komen met dat van de vliegtuigmaatschappij. Haar IP-adres werd doorgegeven aan de FBI en maandag volgde haar arrestatie. Een goede waarschuwing voor andere pubers, zou je denken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Maar schijn bedriegt. Sterker nog: Sarah lijkt met haar tweet juist een vreemd soort trend te hebben gezet. Verschillende vliegtuigmaatschappijen ontvangen sinds maandag dreigementen via Twitter.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

AA1

 

AA2

 

AA3

Elk dreigement moet in principe serieus genomen worden, dus dat betekent veel extra werk en kosten voor de luchtvaartmaatschappijen, politie en FBI.

Het feit dat een Nederlands meisje van 14 zo streng werd aangepakt, maakt dat veel jongeren willen testen hoe ver ze kunnen gaan met hun ‘geintje’. Zahra zegt bijvoorbeeld tweet, bij wijze van compliment, dat AmericanAir ‘de bom’ is, en ene Kale vertelt dat hij zulke goede taarten bakt dat zijn vrienden hem ‘de bom’ noemen. Tja..

AA4

Bovenstaande berichten zijn inmiddels van de twitteraccounts verwijderd. Sarah werd maandagavond na verhoor weer vrijgelaten, maar is voorlopig nog wel verdachte. Haar twitteraccount is afgesloten.