Spring naar de content

Zien: schutter Kansas vertelde in 2010 al waarom joden ‘ziek zijn’

Zondag schoot een man drie mensen dood in joodse instellingen in Kansas, Amerika. Presentator David Pakman, zelf joods, was in eerste instantie niet bijzonder aangeslagen door het nieuws. Dat veranderde toen hij besefte dat hij de verdachte niet zo lang geleden zelf heeft geïnterviewd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Tijdens een radio-interview in 2010 vertelde de inmiddels 73-jarige Frazier Glenn Miller over zijn campagne voor de Amerikaanse senaat. Met zijn slogan ‘It’s the Jews, stupid’, hoopte Miller kans te maken om senator van de staat Missouri te worden. De oud-leider van de Ku Klux Klan stak zijn antisemitische houding niet onder stoelen of banken.

Toen hem bijvoorbeeld gevraagd werd of de VS beter af zouden zijn als Hitler zijn zin had gekregen, antwoordde Miller: “Zeker, en dat geldt voor de hele wereld… Hitler zou een paradijs op aarde gecreëerd hebben, vooral voor blanke mensen. Maar hij zou ook eerlijk zijn geweest voor andere mensen.” Volgens Miller hebben joden veel te veel invloed in Amerika, onder andere op de massamedia.

Wat Miller betreft zouden daarom alle Amerikaanse senators in de gevangenis moeten zitten wegens verraad. Ron Paul, degene het fundament heeft gelegd voor de hedendaagse Tea-Party beweging, is volgens hem de enige onafhankelijke politicus. Ook de conservatieve journalist Patrick Buchanan kon op Millers steun rekenen: “Hij is een geweldige man, een geweldige historicus, hij is een van de weinige journalisten die het lef heeft zich uit te spreken tegen de joodse overheersing in het land.”

Behalve joden, kwamen homoseksuelen er ook niet al te best van af bij Miller: “Als je er over nadenkt, maakt het je gewoon ziek. Want dat zijn ze.”

Beluister hieronder het hele interview met de verdachte Fraser Glenn Miller, die afgelopen zondag drie mensen doodschoot bij joodse instellingen in Kansas. Of de slachtoffers alledrie ook daadwerkelijk joods waren, is overigens niet duidelijk.