Spring naar de content

Zien: zo ontstond uw vertrouwde Windows XP achtergrond

Dit plaatje hier links kent iedereen. Als fris beginpunt van je eigen Windows XP-carrière, of als vertrouwd herkenningspunt in die van je a-technische (groot)ouders. En het oogt als een surreële photoshopcreatie – in ieder geval niet als een vakantiefoto. Maar deze wereldberoemde bureaubladachtergrond is met een niet-digitale camera vastgelegd op een zonnige dag in januari, en Microsoft zocht de maker op in Nappa Valley, San Fransico.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Charles O’Rear keerde na het schieten van vier frames van de glooiende heuvel in San Francisco terug naar huis. Eén trok de aandacht van Microsoft, en voor hij het wist zat hij op een vliegtuig om de foto eigenhandig af te leveren. Hij zette ergens zijn handtekening en toen Windows XP in 2001 werd gelanceerd, was daar de standaardachtergrond ‘Bliss’.

Met het overlijden van Windows XP zal ‘Bliss’ niet langer de desktops van het Witte Huis,  het Kremlin en die van onze grootouders sieren. Vandaar deze video-ode aan Charles O’Rear, de man die Windows XP herkenbaar maakte.