Spring naar de content

Waarom donkere Amerikaanse vrouwen Europese mannen willen

Amerikaanse datingbureau’s voor donkere vrouwen liggen flink onder vuur omdat ze vrouwen zouden opstoken om mannen in andere landen op te zoeken. Het bureau pareert de kritiek in een video en vindt juist dat er een Amerikaans probleem aan de kaak wordt gesteld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

“We willen Afro-Amerikaanse vrouwen meer opties geven”, zo vertelt Fleacé Weaver, de eigenaar van Blackgirltravel aan Buzzfeed. Volgens haar zouden donkere vrouwen in Amerika heel erg moeilijk aan de man komen. De donkere vrouwen in Amerika daten alleen met donkere mannen, aldus Weaver. “Je moet me niet beschuldigen op deze uitspraak, maar dat is gewoon de waarheid.” Waar donkere mannen bij andere rassen in trek zijn, zijn de vrouwen dat twee keer zo weinig. Maar het grootste probleem is toch wel dat er zo’n 1,5 miljoen meer donkere vrouwen zijn dan donkere mannen in Amerika. Met haar datingsite wil Weaver donkere vrouwen aan een blanke man helpen. En dat lukt vooral heel erg goed in Europa.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het gevolg is dat veel donkere vrouwen aan het daten zijn geslagen met Europese mannen via datingsites en fora. Er verschijnen inmiddels veel lyrische verhalen en blogs.

Malika Walker arriveerde twee weken terug in Rome en wist niet wat ze meemaakte. Ze kan niet eens bijhouden hoe vaak ze inmiddels gevraagd is voor een date sinds ze in Italië is. “Ik voelde me Naomi Campbell toen ik uit het vliegtuig stapte. Op het vliegveld was ik net een supermodel. Ook Malika Walker had zo’n ervaring. “In Amerika was er niets bijzonders aan me omdat ik geen enorme billen heb of een lijf als Nicki Minaj. Ik was niet ‘dik’ genoeg. Maar in Europa zei iedereen ineens dat ik een prachtig figuur heb. Ze vonden mijn huidskleur en glimlach geweldig. Ik kreeg ineens complimenten voor dingen die ik nooit waardeerde, omdat mijn gemeenschap die niet op waarde schatte.”

Toch hebben de vrouwen soms het idee dat de aandacht van Europese mannen af en toe een soort fetish is voor iets dat ze niet kennen. “In Roemenië was ik aan het zwemmen en een man zat constant naar me te staren. Hij nam zelfs foto’s van me”, aldus Weaver. “Iedereen wil constant aan je huid of haren zitten. Ze vragen nooit hoe je heet, maar beginnen altijd over je uiterlijk.”

Weaver assisteert de vrouwen zo goed mogelijk met deze interesse op waarde te schatten.
“Sommige meiden in Amerika voelen zich echter onzichtbaar. Alsof niemand ze ooit heeft zien staan. Door een reis naar Europa weten ze in ieder geval weer dat ze mooi zijn. Dat mensen ze aantrekkelijk vinden. Het gaat niet per se om een relatie krijgen, maar vooral om weten dat je aantrekkelijk bent. Iets dat veel meiden veel te lang niet ervaren hebben.”

Onderwerpen