Spring naar de content

Na het kijken van deze video voelt u zich oud, heel oud

Toegegeven, de kinderen in onderstaande video wekken met hun overdreven reacties af en toe irritatie op. Maar de kern van de respons op het apparaat uit de jaren negentig dat ze voor het eerst onder ogen krijgen blijft grappig en puur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Deze kinderen (in de leeftijd van 6 tot 13 jaar) van het nieuwe millennium aanschouwen namelijk voor het eerst een walkman. Op zaterdagmiddag aan de radio gekluisterd zitten om precies op het goede moment record in te drukken en uw favoriete nummers achter elkaar op een cassettebandje op te nemen - u herinnert het zich u vast nog: Kijk en voelt u oud.

Het eject-knopje is een groot mysterie. Op play drukken en geen geluid horen stuit op verbazing. Dat er iets in moet (een cassette, wat is dat?) ook. Maar de grootste schok lijkt toch wel te zijn dat er niet 'gewoon' van nummer kan worden gewisseld door op een knopje te drukken. Terugspoelen en doorspoelen en dat meerdere keren zodat je op exact het goede punt bent beland: voor oudere generaties roept het nostalgische gevoelens op, bij de jongere enkel verwarring.