Spring naar de content

De foute vriendjes van Geert Wilders

Over precies een maand stemmen de burgers van Europa een nieuw parlement bij elkaar. Om Europa blijkbaar eens lekker op te schudden ziet het ernaar uit dat de grootste fractie die Nederland naar Brussel stuurt, die van de PVV is. Voor al die mensen die PVV gaan stemmen, denkt u ook nog even na wie u hiermee nog meer in het zadel helpt?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Matthias Pauw

Om iets te kunnen uitvoeren in Europa moet je deel uitmaken van een Europese groep. Je mag dan wetsvoorstellen amenderen en krijgt spreektijd; niet onbelangrijk voor een parlementariër. Om dat voor elkaar te krijgen heeft Wilders de afgelopen maanden een rondje langs Europese velden gemaakt en eindigde met een leuk vriendenclubje.

Denk erom: hoe groter de PVV, des te groter het podium dat deze mensen krijgen.

Vlaams Belang
Op de feestjes van Geert staat vanaf nu Filip Dewinter vooraan. Een veroordeling hier en daar, een verboden partij, leuzen als “eigen volk eerst” en “voor een blank Europa”: het kan alleen maar goed zijn voor de sfeer. Overigens is Dewinter nog best gematigd, Geert lust er zelf ook wel pap van.

Dit is nog peanuts voor u. Ik snap het.

Lega Nord
Het samenraapsel van ideeën en mensen dat de Lega Nord vormt, is het altijd eens over één ding: immigranten. Minder, minder, minder. U snapt hoe Geert zijn vrienden zoekt. Dat de partijleider zich ooit heeft laten ontvallen dat ze de boten met vluchtelingen maar onder vuur zouden moeten nemen, is vergeven. Een ander prominent partijlid leek het leuker om ze af te schieten als ze eerst als hazen omgekleed zouden zijn en pleitte eens voor de etnische zuivering van homoseksuelen.

FPÖ en Front National
De FPÖ werd na de oorlog opgericht om ex-Nazi’s weer aan de bak te krijgen in de politiek. De eerste partijleider was een voormalig nazi-minister en SS’er, maar dat is zó lang geleden. Die uitgeleiders van Jörg Haider over de oorlog? Daar doen wij niet meer moeilijk over. Bovendien is hij dood. Dat excuus heeft Wilders niet bij het Front National. Met een beetje meeval zit Hans Jansen straks schouder aan schouder met geweldsprediker, Holocaustontkenner, veroordeeld crimineel en dictatorknuffelaar Jean-Marie Le Pen. In de partij is zogenaamd geen ruimte meer voor dit soort denkbeelden, maar dat blijkt niet uit de kandidatenkeuze.

Wat zult u trots zijn op uzelf! Deze mensen kunnen straks, mede door uw stem op de PVV, voet aan de grond krijgen in Europa.

Wilders is geen haar beter
Wat zegt dit over Wilders zelf? Je kunt de man van alles verwijten, maar anti-semitisme toch zeker niet. Sterker nog, Wilders steunt Israël door dik en dun. Zelfbenoemd vriend van de Joodse zaak. Tot het even niet opportuun is, blijkbaar. Als de macht lonkt en de kans zich voordoet schudt Wilders gretig de handen die, als niemand kijkt, schuin omhoog wijzen. Of je nu fascist, apologeet voor de grootste verschrikkingen, homohater, geweldsprediker of—gewoon—racist bent. Voor Wilders is iedereen gelijk.

Denkt u nog even na over uw stem?