Jimmy Choo brengt ode aan Fukushima met nieuwe collectie

Jesse Voorn 23 apr 2014 Cultuur

De inwoners van de Japanse regio Fukushima kunnen wel een opsteker gebruiken, nadat hun regio in 2011 getroffen werd door een kernramp. De Chinees-Maleisische modeontwerper Jimmy Choo heeft daarom een unieke collectie van zes paar nieuwe schoenen op de markt gebracht. Die zijn gemaakt van materialen en technieken uit de regio van het Japanse Fukushima.

Met zijn zogenoemde ‘Fukushima-lijn’ wil de ontwerper een ode brengen aan de getroffen streek. In Fukushima vond een kernramp plaats, als gevolg van de verwoestende tsunami en aardbeving aan de Japanse oostkust. Inmiddels mogen alle inwoners van het verwoeste gebied terug naar huis, maar heel veel animo is er niet. Choo wil de lokale, traditionele ambachtslui op die manier een hart onder de riem steken en hun vakmanschap onder de aandacht brengen.

“Je kunt geld geven, maar geld raakt op. Vakmanschap blijft bestaan. Ze kunnen een zaak opstarten, mensen aanwerven, een fabriek openen, de economie opnieuw laten draaien,” zegt Choo. Hij gaat de damesschoenen eerst tentoonstellen en daarna het geld doneren aan lokale organisaties, in de hoop de mensen aldaar een betere toekomst te geven. Beroemdheden als Madonna en Michelle Obama zijn dragers van Choo’s schoenen.

jimmy 1640

jimmy 2640

jimmy 4640

jimmy 5640

jimmy 6640

jimmy 7640

(Foto’s via AFP)

Reageer op artikel:
Jimmy Choo brengt ode aan Fukushima met nieuwe collectie
Sluiten