Spring naar de content

Avondje uit? Met de Kittyo kunt u op afstand met uw kat spelen

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Boerenwijsheid. Maar wat doet de kat als u van huis bent?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Voor kattenbezitters die vaak op pad zijn en hun harige vriend tijdens een dag werken vreselijk missen, is er nu de perfecte oplossing: de Kittyo. Met het apparaat, dat in verbinding staat met een app op je smartphone, kun je je kat bekijken via de camera, met hem spelen door een laser te bewegen, tegen hem praten of hem snoepjes geven.

Bedenker Lee Miller, die met een team van negen mensen het concept uitwerkte, ontwierp de Kittyo nadat hij op de witte kat van een vriendin paste. De eigenaresse van Pasha bleef Miller tijdens haar vakantie om foto's en andere updates vragen. Dat kan makkelijker, dacht hij toen. En ander voordeel: dikke katten krijgen de nodige lichaamsbeweging.

Crowdfunding
Drie dagen geleden startte Miller via Kickstarter een crowdfundingsactie om de benodigde dertigduizend dollar op te halen. Nog geen halve week later hebben er al 1419 mensen bijgedragen en is er een totaalbedrag van 155,552 dollar opgehaald, meer dan vijf keer het minimale bedrag. Er kan nog negenentwintig dagen bijgedragen worden. De verwachte prijs is 189 dollar.