Spring naar de content

Wondermuiltjes! Met de SuperShoes verdwaalt u nooit meer

Het klinkt zo simpel dat je je afvraagt waarom niemand er eerder op is gekomen: navigerende schoenen. In plaats van naar het schermpje staren van je mobiele telefoon (of: ouderwetsch kaartlezend van papier) en bij elke kruising nog eens checken of je wel echt linksaf moet, sturen de SuperShoes van MIT-student Dhairya Dand je de goede kant op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Op een speciale schoenzool zijn drie ‘voetenkietelaars’ geplaatst, een soort kleine trilmotoren die in beweging komen en aangeven welke kant je op moet. De SuperShoes zijn gekoppeld aan Google Maps, en via Bluetooth (in de zool) communiceert de zool met de app. Moet je linksaf? Dan trilt je linkervoet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

supershoes-0

En dat is nog niet alles: de schoenen kennen je agenda en gaan trillen als je bijvoorbeeld een pauze hebt ingelast. Ze leiden je via de snelste routes naar locaties die je hebt ingevoerd in je agenda of in Google Maps. Ook je to do-lijst wordt door de schoenen herkend. Stel dat je onderweg bent naar een vriendin en op je lijst staat dat je een fles wijn moet kopen, dan leiden de schoenen je via een supermarkt naar je bestemming.

supershoes-8

Dand: “Ik raak soms gefrustreerd als ik merk hoe smartphones, Google Glass en andere draagbare apparaten mijn leven overnemen. Ik verlang naar het wonderlijke en mooie van de realiteit om ons heen, naar het simpelweg ontdekken van de realiteit door zelf te kijken. Desondanks zie ik ook de voordelen van een digitaal leven. De schoenen zijn daarom een perfecte tussenweg.”

De zolen worden in gewone sneakers toegepast, zoals hieronder te zien is in het filmpje. Het is nog even wachten tot ook wij zo’n paar kunnen kopen, Dand heeft nog geen plannen om de schoenen op de markt te brengen.

Onderwerpen