Spring naar de content

Geert Wilders: 'Volkerts vrijlating is drie-halen-twee-betalen bij de Albert Heijn'

We zien Geert maar weinig buiten de muren van de Tweede Kamer of conferentiezalen. De Vara mijdt hij als de pest, heel af en toe is hij in voor een geintje bij Pownews en bij hoge uitzondering staat hij de NOS te woord. Wat menig journalist dus niet lukt, lukte website Autoverhaal.nl wel. Op de achterbank van zijn favoriete auto, de Audi A6, deed Wilders zijn autoverhaal. Maar hij deed ook een paar andere verrassende uitspraken. Over Europa, over Nederland en over Volkert van der Graaff.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

"Ik heb zelf ooit heel lang gespaard en een Audi TT gekocht. Daar heb ik een jaar in kunnen rijden, daarna mocht ik niet meer zelf rijden. Dat is wel wat ik het meest mis, hoor. Dat je gewoon dat je in een auto kunt stappen en ergens naar toegaat, of zomaar ergens wat rondrijden."

Over de naderende vrijlating van Volkert van der Graaf, op 2 mei, en de eventuele bedreiging ervan:

"Persoonlijk voel ik me niet bedreigd. Maar ik denk dat het voor heel Nederland een slechte zaak is. Ik kan me kan herinneren dat hij nooit echt spijt heeft betuigt. Ik denk dat hij eigenlijk levenslang zou moeten krijgen, maar nu dat niet zo is dat hij in ieder geval de laatste dag van zijn celstraf uit had moeten zitten."

En dat ligt natuurlijk aan de Nederlandse wet- en regelgeving:

"Het is natuurlijk een pervers systeem in Nederland, alsof je boodschappen doet bij de Albert Heijn en dan drie haalt en twee betaalt. Iemand die twintig jaar krijgt, en zeker Volkert van der Graaf, moet dan ook twintig jaar in de gevangenis zitten. Ik denk dat ook dat niemand dit in Nederland snapt. Ik kan me herinneren dat Mark Rutte tijdens de campagne, twee jaar geleden, bij een RTL-debat zei: dat maakt mijn staatssecretaris van justitie niet mee. En dat gebeurt nu toch. Een gebroken belofte van de premier, en slecht voor Nederland. Ik gun niemand de dood, ook hem niet, maar ik vind dat hij gewoon achter de tralies had moeten blijven."