Spring naar de content

Fotoserie: staatsieportretten van dieren

Kleurig betegelde paleizen, rijkelijk bewerkte houten deuren van mausolea en haveli met glimmende zuilen. En als kers op de taart staan in die prachtige ruimtes kraanvogels, bultrunderen, tijgers en olifanten met een gedecideerdheid waar Wim-Lex nog een puntje aan kan zuigen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Voor de fotoserie India Song fotografeerde de Duitse kunstenares Karen Knorr de onderkomens van Noord-Indiërs die tot de hoogste kaste behoren. Met een analoge camera legde ze de mannenruimtes (mardana) en vrouwenruimtes (zenana) vast waar de enorme huizen in zijn onderverdeeld. Vervolgens fotografeerde ze met een digitale camera dieren in dierentuinen en steden, waarna ze de beelden heel nauwkeurig samenvoegde.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dieren in paleizen, tempels en andere heilige plaatsen? Het levert de volgende prachtige beelden op. En als je ogen aan alle overdaad gewend zijn, ontwaar je misschien zelfs de onderliggende kritiek op het vastgeroeste hiërarchische Indiase kastesysteem.

knorr3 knorr11 knorr9

knorr1knorr5knorr8 knorr6 knorr10 knorr12 knorr13

Foto’s via www.karenknorr.com

Onderwerpen