Spring naar de content

Simone Brouwer – een plastic theeservies en meer

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Simone Brouwer uit Hillegom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Simone Brouwer (Haarlem, 1988) is derdejaars studente aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), en wordt opgeleid tot docent beeldende kunst en vormgeving.

Over haar werk
“Ik werk veel met keramiek. Keramiek is een fijn en veelzijdig materiaal om mee te werken omdat je het op verschillende manieren in kunt zetten: je kunt er grote en grove dingen van maken, maar ook kleine en gedetailleerde voorwerpen. Naast gewone klei werk ik ook veel met gietklei. Het maken van mallen voor de gietklei is een ingewikkeld maar interessant proces. Het voordeel van zo’n mal in combinatie met gietklei is dat de vormen te reproduceren zijn.”

“Ik laat me in mijn werk voornamelijk inspireren door de wereldproblematiek en actualiteiten. Onderwerpen die momenteel in het nieuws zijn, gebruik ik in mijn werken. Ook bespreek is de onderwerpen met medestudenten om zo de situaties vanuit meerdere oogpunten te bekijken. Zo heb ik mij bijvoorbeeld laten inspireren voor het maken van een theeservies door de plasticverontreiniging in de wereld. Hierbij heb ik herkenbare plastic delen samengevoegd tot een volwaardig theeservies.”

Meer werk van Simone Brouwer vindt u hier.

Drieling
Drieling

 

SONY DSC
Drieling (2)

 

SB 21-08-1919
21-08-1919

 

SONY DSC
Kleur- en zoetstoffen

 

SONY DSC
Model

 

SONY DSC
Waardeloos materiaal

 

SONY DSC
Kop

 

SONY DSC
Plastic servies (1)

 

SONY DSC
Plastic servies (2)

 

SONY DSC
Plastic servies (3)

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.
____
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook