Spring naar de content

Vlaams Belang lanceert nieuwe provocatie: mep de moslim

Van een beetje provoceren zijn ze bij het Vlaams Belang niet vies. Dat wisten we al.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het verbaast dan ook niet dat de politieke partij, in de aanloop naar de Belgische en Europese verkiezingen, het nieuws weer weet te halen met een klein relletje. Ditmaal is er commotie ontstaan over een ‘ludiek internetspelletje’, zoals Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter het noemt, waarbij men criminelen en moslimterroristen met een vliegenmepper uit moet schakelen en moskeeën met een stopbord moet tegenhouden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De titel van het spel? Minder, minder, minder – vrij naar de beruchte ‘Minder Marokkanen-toespraak’ van zijn Nederlandse trawant Geert Wilders. Het motto van het spel doet de titel nader verklaren: de partij wil minder islam, minder immigratie en minder criminelen. Het wachten is op een tegenreactie waarin we met een vliegenmepper digitaal naar het hoofd Filip Dewinter kunnen meppen.

Het spel spelen kan hier.