Spring naar de content

Foto’s: zo SMERIG zijn onze treinen

De Nederlandse Spoorwegen zijn de laatste tijd weer regelmatig in het nieuws. De prijs van de kaartjes wordt verhoogd en de reistijden zijn al sinds 1949 hetzelfde, en als laatste dieptepunt laat ook de hygiëne in de treinen laat momenteel op zijn zachtst gezegd- te wensen over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

En dat is vervelend, zo vlak na Koningsdag. Het schoonmaakpersoneel dat de treinen en stations schoon hoort te houden staakt al sinds vorige week dinsdag. Zij liggen in de clinch met de vervoerder vanwege een vastgelopen CAO-conflict. De NS zijn momenteel ten einde raad, en overwegen de reizigers afvalzakken te geven, of om kantoorpersoneel in te zetten voor de schoonmaak van de treinstellen.

Ondertussen wordt de smerige lucht van verschaald bier, rottende bananenschillen en half opgegeten frietjes speciaal steeds erger. De hashtags #schoonmakers, #staking en #ns zijn al de hele dag trending topic op Twitter. Mocht u het nog niet aan den lijven ondervonden hebben, dan kunt u hieronder zelf oordelen met foto’s uit de vuilnisbelten die tot voor kort nog als trein bestempeld werden.

ns5 ns4 ns3 ns2 ns1

ns10 ns9 ns8 ns7

Treinen vies door schoonmaakstaking