Spring naar de content

Spoorselfie! Deze mensen poseerden tussen de rails

Onze treinen veranderen langzaam in vuilnisbelten, en dat is vervelend. Maar laten we dat nu eens relativeren en kijken naar echte treinproblematiek. Treinproblematiek met potentieel dodelijke afloop. De spoorselfie, bijvoorbeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Begin vorige maand dook het volgende filmpje op.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naast dat deze Canadees veel geld verdiende met het filmpje, bleek hij deel uit te maken van een bepaalde subcultuur van mensen die zichzelf of anderen fotograferen op en naast de rails zodat zij dit vervolgens op Instagram en Twitter kunnen plaatsen.

En vanzelfsprekend waaide dat over naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

Er zijn ook mensen die hun gezonde verstand gebruiken, maar het moge duidelijk zijn dat de spoorselfie inmiddels zijn eigen hashtag heeft.

ProRail lanceerde recent een campagne tegen spoorlopen, en uitte ook bezorgdheid over de ‘gevaarlijke trend’ van mensen die treinrails als decor gebruiken voor fotoshoots. Voor de internetgebruikers hierboven lijkt dit gevaar niet op te wegen tegen de positieve bijdrage aan hun imago.

Onderwerpen