Spring naar de content

Complotpartij wil zetel in Europees parlement

Bizarre complottheorieën zijn van alle tijden, maar meestal blijven complotten op vage internetfora rondzingen. Heel af en toe duiken ze op in de commentsectie op YouTube. Zelden halen ze de nationale televisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Tot voor kort, that is. De IQ-partij, een onbekende nieuwkomer die meedoet aan de Europese verkiezingen van 22 mei, speelt zichzelf de laatste dagen volop in de kijker dankzij de publieke omroep. De partij heeft namelijk een spotje opgenomen voor de Zendtijd voor Politieke Partijen, en dat spotje is nu al een paar keer uitgezonden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In het filmpje zien we een oudere man met een hoedje (nee, geen aluhoedje), een baardje en een Duits accent met een negatieve insteek over Joden en kapitalisten tot het Nederlandse volk spreken: “Vijftig jaar geleden besloten multimiljardairs van de ashkenazi-groep om meer grip op sterke Europese volkeren te krijgen… Geboortesterke immigrantengroepen binnen te loodsen. Dat is ooit gelekt via de multimiljardair Rockefeller.”

De meneer van de IQ-partij verwijst in het filmpje naar zijn partijsite party3.jaaa.net voor alle plannen van de IQ-partij, waar nog wat verder wordt gebrabbeld over ‘professor IQ’, de partijvoorzitter van de IQ-partij, oftewel de ‘Wetenschappers-Techneuten-Partij’. Ook wil de partij aan corruptie-controle doen door ‘DIM’, de ‘Test van strategische betekenis’. Juist. Waar de Zendtijd voor Politieke Partijen bij de publieke omroep al niet goed voor is…